1487853230198.jpg

Allt går över fast över till något annat är vad Elling säger i filmen Mors Elling. Jag tycker om just det sättet att tänka. Hur vore livet om man stod still? Man måste stänga dörrar ibland för att ha en möjlighet till att öppna nya. Nya dörrar som tar dig in i nya rum, där ny kunskap bildas, där nya relationer uppstår och där du berikar ditt liv och din tillvaro med nya intryck, erfarenheter och möjligheter.

Ett val jag var tvungen att ta

Jag kom till Norge något oplanerad. Min pappa var allvarlig sjuk och jag visste innerst inne då att han inte hade så lång tid kvar. Jag hade jobb, vänner, son, katt och mitt hem i Göteborg där jag hade bott de nästan 30 senaste åren av mitt liv.

Blod är tjockare än vatten sägs det och det vill jag skriva under på att det är.

Jag lämnade allt bakom mig.

Ovan: min son och jag i Göteborg

Packade ihop en bil full med mina saker, sålde av möbler och flyttade till Norge för att vara med samt ta hand om pappa. Hur skulle jag annars kunna leva med det att jag ville fortsätta leva på som vanligt och låta honom vara sjuk i Oslo?

DSC_0551.jpg

Min fina pappa – åh vad jag saknar honom varje dag, hela tiden ❤

För mig var det ett lätt val. Det enda valet.

Jag fick jobb och lägenhet innan jag ens hade lämnat Sverige (jobbmässigt var det bara att byta arbetsplats då gymmet jag arbetade för även hade verksamhet i Norge).

Min nya adress blev Nesöya och passade bra då mina föräldrar skulle bod endast ett stenkast ifrån mig.

Nesöya

Nesöya är en vacker ö, där det kryllar av Telsa bilar och kändisar (och jag då.hahaha) och är täckt med läckra hus, läckra naturområden och vatten. Det är nära Oslo sentrum  (16 min med bussen) och det mesta man behöver är nära till hands (svenska IKEA och Clas Ohlson!!). På sommaren kan man välja bland fina stränder och underbara utflyter till bl.a. Brönnöya.

Allt är perfekt här.

Förändringarna

Efter att jag hade landat i Norge och arbetat ett tag fick jag tid och möjlighet att känna efter vilka förändringar jag ville göra.

Jag ville byta jobb.

Jag blev erbjuden ett jobb i Oslo som personlig tränare på ett annat gym. Jag fick ny energi och blev under tiden mer och mer insatt i den norska kulturen (ja, den skiljer sig en hel del från den svenska skall ni veta).

Bolaget jag arbetade för blev uppköpta och jag hamnade på Ullern, ett mycket fint område i Oslo men närmare Nesöya så allt var till sin fördel.

Jag hann bara arbeta där i drygt en månad innan min pappa sedan gick bort. Det var sorg och ett fruktansvärd hårt och jobbigt avslut jag fick på 2016. Jag hann umgås med honom i princip dagligen i hans sista dryga år och jag är så vansinnigt tacksam för att jag stod vid min magkänsla och tog det val jag sommaren 2015 i Göteborg valde att ta.

Lämnar paradiset

Min pojkvän arbetar för tillfället i USA men är snart klar med jobbet där. Han kommer hem i April och då flyttar vi in till Oslo.

1487854783026

Jag lämnar alltså paradiset Nesöya och flyttar in till Teaterplassen (Grönland) i Oslo; Området är omringad av härlig betong och olika kulturer!

Teaterplassen:

Vi kommer trivas i Oslo där det till skillnad från här finns mer av det multikulturella. Där finns alla nationaliteter och språk och det trivs vi bland. För mig kommer det kännas mer som Göteborg.

Jag lämnar dig Nesöya men tar med mig bara underbara minnen härifrån.

Kärlek från mig,

Lise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s