…..FÖRSTA MÖTET

IKEA

Köper du IKEA möbler får du din låda, med brädor, skruvar och en liten fin bruksanvisning. Riktigt fiffigt eller hur?! Numera är deras bruksanvisningar rätt gulliga; små tjocka gubbar som håller i en skruv, visar dig vart du skall sätta den samt vilket håll du skall du skruva den. Följer du bruksanvisningen får du upp din möbel.

Kroppen

När du föddes blev du utrustad med organ, muskler och en massa ben i kroppen. Dina föräldrar lärde dig gå, springa cykla osv och dina muskler (tack vare ett fantastisk muskelminne) valde att komma ihåg allt detta åt dig.

…..EFTER ETT TAG

IKEA

Lastar du in alldeles för många tunga böcker, lådor osv. i ditt fina nya vitrinskåp så kommer det rasera! Du kommer behöva plocka ut sakerna, justera skruvarna och i värsta fall sätta upp skåpet igen på nytt med några nya reservdelar från IKEA (om du inte väljer att köpa ett nytt).

Kroppen

Ju äldre du blir ju mer sitter du ner (pluggar/jobbar). Under tiden du lever degenereras (föråldras) skelettet dessutom och du lär kroppen nya (inte kanske så bra) mönster. Du behöver justera hållningen, sättet du sitter och står på för att slippa felbelasta kroppen. Du behöver helt enkelt träna upp dina inre muskler som stabiliserar och skyddar din ryggrad.

Likheten med en IKEA möbel och DIN KROPP är att båda kommer med färdiga ”delar” för dig att justera och sätta ihop. Däremot så behöver du anpassa kroppen efter din vardag, dina förutsättningar och dina mål.

Skillnaden mellan IKEA möbeln och din kropp är att går en möbel sönder kan du köpa ny medan går kroppen sönder är det värre. Inte alla ”reserv” delar finns att få tag i.

Ta hand om kroppen och se till att justera (starka) din kropp efter din vardag samt efter vad din kropp behöver för att hålla dig stark och levande.

Ge kroppen rätta förutsättningar och verktyg!

Stay Strong!

/Lise

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s