Hej och välkommen!

Va roligt att få fortsätta blogga här, på Topphälsa!

Jag är glad, motiverad och längtar efter att få dela med mig ALLT jag fångar i min vardag som kan bidra till att hitta en bättre balans mellan kroppen och hjärnan.

Att träna samt leva efter ens egna förutsättningar och mål är viktigt för mig. Vi alla är olika, glöm aldrig det..

Så följ bloggen och bli lite rikare på små verktyg som kan starka din vardag (helt gratis dessutom)!

15 saker du behöver veta om mig:

 1. Namn: Lise Korsedahl
 2. Yrke: Instruktör och personlig tränare på SATS i Göteborg (nischad inom Pilates), Master Trainer för Yogalates (Wellness by Lefterow).
 3. Familj: Min pilates boll (behöver jag ens säga ..?!), min son (18) och min katt Rambo Korsedahl (singel och finns på Facebook)
 4. Bakgrund: Instruerat sedan jag kan minnas i bland annat: dans-aerobics, Piloxing, BodyPump, BodyBalance, Bodytoning, Spinning, HotMojo, SomaMove och mycket mer (nästan allt förutom Step – tro mig jag blev ALDRIG kompis med den lådan!). Numera instruerar jag i Pilates matta, Pilates boll, Yogalates och Bodybalance. Tävlat i simning samt tränat Kickboxning (detta innan min ryggskada).
 5. Nationalitet: Född i Norge, uppvuxen i bl.a USA, bott i Rio de Janeiro och numera en svensk medborgare sedan 2009 (bott här sedan 1993). Jag har aldrig gått i någon svenska skola (förutom Fotoskolan så det kan förekomma stavfel – just saying!!)
 6. Vad motiveras jag av? Olikheter hos människor, olikheter i våra kroppar, i kulturer samt i form och färg
 7. Vad fick mig börja blogga? Jag var uttråkad på Mölndal Sjukhus samt förlamad i mitt vänstra ben. Jag åt morfin och hade bland annat ”skriva” som rehab (samt tillgång till internet). Jag köpte en domain och startade min första blogg ”dinpilates.com”.
 8. Annat som är på G? Gästförfattare i en bok så det kommer skrivas en hel del för min del.
 9. Vad tycker jag om? Människor, möten samt studera kroppens rörelsemönster, stretcha, mina nära och kära och alla som tränar för mig varje vecka och fotografera (har även frilansat som fotograf men vill ha det endast som hobby). Jag älskar utmaningar (är som en krydda för mig), särskilt sånt som jag är rädd för detta är det bästa sättet för mig att övervinna rädsla.
 10. Vad tycker jag inte om? Att se någon bli utnyttjad. Jag tycker inte om uppgifter som är för lätta då det skall finnas ett visst motstånd som får mig kämpa lite extra.
 11. Detta visste du inte om mig: Jag har ett (sjukt) bra sifferminne. Jag kan passera en parkeringsplats och nästan minnas alla nummerplåtar på bilarna. (en aning autistisk där kanske??!) Jag kan känna igen en bil på stan (hans nummerplåt) och veta vart jag kanske såg den senast stå parkerad (jag kanske ska jobba som lapp-lisa?). Jag är otroligt blyg och fått jobba med detta under många år. I min yrkesroll är jag raka motsatsen.
 12. Detta bör du veta om mig: Teknik- och hållningsfreak! Studerar hållningen på allt och alla (fast jag kanske inte alltid erkänner…. hehe). Jag kan se på långt håll ifall du inte spänner ditt Powerhouse under tiden du tränar för mig och tro mig jag lär påminna dig!
 13. Detta gör min dag: Att se människor göra sitt bästa, att få uppleva långsamma andetag samt få möjligheten att röra mig efter hur jag andras in och ut. Att få leva!
 14. Favorit bland ordspråk: ”Allt går över, fast över till något annat” (från den Norska filmen ”Elling”).
 15. Vad är jag mest stolt över: Min son och min rygg (ryggraden är inte värd mycket men muskelmassan runt ryggraden har jag lagt ner många timmars träning på).

/ Lise Korsedahl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s