Resan började den 12:e augusti 2014 med Jörgen Tranberg. Denna resan kommer bli häftig och utmanande men så otroligt lärorik!

Varje gång  jag tränar mina kunder lär jag mig något nytt och deras energi smittar av sig på mig. Det är verkligen en super häftig upplevelse att ta del av någon annans framgång, vittna till denna och se hur det påverkar deras kroppar och sinnen.

Första passet jag körde med Jörgen var mer ett pass där jag ville se hur hans kropp svarar till olika övningar, hans styrkor samt vad han behöver bli starkare i. Han har lagt tid på kondition och sånt som han är bra på och bortprioriterad sånt som han haft mer en utmaning med (så funkar vi alla).

Nu måste jag träna upp honom i att kunna ge sina muskler det dem behöver för att kunna utföra det han önskar /gör dagligen så att hans kropp kan vara så stark som möjligt i vardagen.

Jag har redan tagit testar, utmanat honom i vissa övningar och planerar noga varje träningspass så att det skall bli så effektivt som möjligt.

Innan vårat första pass sms:ade jag Jörgen och skrev att det första passet kommer först vara fokus på tester så jag kan få en bra grund att arbeta med. Han trodde nog att jag skulle stå med ett måttband i en timme eller så för att jag fick då följande sms av honom:

Just detta sms kommer jag alltid spara… (och tro mig han fick äta upp detta).

Han kom käxig och ville ha lite svett men ångrade redan efter 10 min att han skickade detta iväg till mig….

Hans version kan du läsa själv här (finns även på hans Facebook):


Jörgen Tranberg har lagt till 10 nya foton — med Lise Korsedahl på Espresso House Vasagatan.

den 14 augusti kl. 11:29  

JAG BÖRJADE MED ATT BE OM ETT SVETTIGT TRÄNINGSPASS OCH SLUTADE MED ATT INSE ATT I VISSA LÄGEN ÄR DET BRA ATT ENDAST LÅTA TYSTNAD RÅDA…

Om ni vill återuppleva gamla härliga skoltiden när fredagar erbjöd ROLIGA TIMMEN så skall ni läsa dessa rader och sedan betrakta allt på bild så kommer det vara ett en underbar härlig återupplevelse att DETTA VAR BÄTTRE ÄN ROLIGA TIMMEN. 

Jag hade bloggar tidigare om min nära vän . En PT tränare Lise Korsedahlpå SATS i Göteborg som jag hade lärt känna, utforskat hennes historia, filosofi och bakgrunder för att låta mig, mina vänner och hela projektet Universal Heart ta del av min genuina träning att inte endast min fysisk skall ändras med hennes delikata touch.

Jag är också ute efter att låta mitt hjärna, hjärta och varje cellstruktur få ta del av en själslig upplevelseförändring från mitt Mind genom hennes inrådan. Hennes oerhörd speciella bakgrund utifrån att vara helt utdömd av samhället, sjukvården där hennes framtid var narkotika smärtstillande läkemedel liknande och sannolikt på sikt, ett liv i rullstol.

Jag hade mitt första möte med henne för ca 3 veckor sedan. Upplevde efter detta möte att hon är perfekt för detta ändamål. Hennes kunskap, hennes djupare inre kunskap/ filosofi om passion, vilja ta fram sakta men successivt, metodiskt ens styrkor är så briljant. Lise är sååå mycket mer än en PT… Hon förstår sambandet att utveckla, utmana hjärnan sakta med nya utmaningar, testa sakta och försiktigt sina gränser är så genomtänkt. Jag sitter just nu i skrivande stund på tåget till Stockholm och skall ha oerhört härliga möten för Universal Heart projektet och reflekterar över dessa två dagar med en känsla att hela min kropp känns oerhört levande. Muskler värker som aldrig har värkt förut men sinnet känns mer än någonsin, levande!

Vi började med att vi hade satt upp 2 träningspass tisdag och onsdag. Första gången på tisdag var på Landala SATS och min son, Adam var med mig. När jag sitter och väntar i foajén så skriver Lise, ”jag är 10 min sen” och hon fortsätter att ”idag går vi igenom allt verktyg och gör lite mätningar mm”. Jag blixtsnabbt svarar i stil med, ”ja men en liten svett vill jag allt ha idag!”
Hahahaha. Gissa om hon tog mig på orden. Men, vi inte endast tränade mig tills jag upplevde att hjärtat var på väg ut ur högra näsborren och hjärnan smälte ut ur den vänstra näsborren. Hon så oerhört genomtänkt så hon lade upp ett pass där jag nu efteråt förstod så hur noggrant genomtänkt allt var. Med en fingertopps känsla bortom allt annat jag har erfarit gällande träningsväg.

Det skall tilläggas att om ca 5 månader passerar jag de magiska strecket 50 år. Jag har i unga år tränat oerhört mycket men all träning har legat på att utforska mental uthållighet, löpning, cykla, spinning mm. Långa, uthålliga mentalt krävande träningspass där min grundkondition är mer än medelmåtta, bra grundstryka i mina ben men bedrövlig… Nej ursäkta! Det vara inte sant. Mer än bedrövlig styrka i överkroppen och armar. Den informationen matade jag Lise med 23,67 ggr innan vi började.  Hon redan där log förunderligt mot mig… Hon sade är det ok att jag tar lite bilder och filmer för analys. Hmm, javisst svarade ja. Jo men visst, analys är ju bra! Hon startade med att ”ok Jörgen nu skall jag se hur du använder din kropp när du tränar”. Jajamensan min vän det skall du få göra! Im all yours! Då säger hon ”ok gå ner och gör så många RIKTIGA push ups du kan på 1 min (tror jag på ett ungefär hon sade). 1-2-3-4, oj, nu börjar Doktor Jörgen bli trött, 4-5-6, oj, nu måste Doktor Jörgen låta högljutt bland alla andra deltagare. Hör henne i bakgrund, bra några till kan du! 7-8-9, pressar en till, 10 och där låg ”macho” stoltheten som en hög av ”vi har kanske något som vi behöver jobba på…?! Men jag gick på rå styrka. Eller..?!  

Intensivt, snabbt och aggressivt skall det vara. Nu skall det tilläggas att alla ni 10,000 människor som har lyssnat på mina föreläsningar vet om att jag pratar mycket om Stillhet… Meditativa tillstånd kan betraktas naturvetenskapligt utifrån en Quantum Physic light of Midline. Allt levande väsen, all materia formas kring denna mittlinje. Ni kan betrakta bilderna nedan med sträck där jag gör dessa push ups utifrån att ”jag fann aldrig, jag var aldrig ens i närheten av något som ens kan betraktas som en mittlinje… Hahaha… Ja om ni alla skall få ta del av allt detta så låt oss naket visa ”att kan jag så kan vem som helst” Känns det igen? Då kändes det som om jag vill ta tillbaka det påstående med ”men med vissa begränsningar”. Vill ni ha en riktig rolig dag så titta och betrakta på underverket, ”vi skall göra det omöjliga möjligt”. Kolla mittlinjerna är något ”lurviga”. Vi skall få Doktor Jörgen finna sin inre, MITTLINJE…  Nästa, och nu skall du få ro Jörgen. Jag rodde som att jag lekte ”vem kommer först? Jag eller Sena Line till Fredrikshavn/Danmark?”

Gott tänkte jag nu börjar jag ju svettas. Nu tränar jag äntligen! Lise, sade att nu skall du få klättra på väggen med att du står i planka så här om du tittar på mig. Lise gör det sakta, metodiskt, oerhört koncentrerad och instruerar mig. Oj tänkte jag det var vackert och och hon kommer dit upp som jag också skall komma (kan hon så kan jag) Jag kom på tredje försöket 0,8 cm ovanför golvet med en kroppshållning att ”kanske detta med mittlinje är lite överreklamerad” 

Ja så höll det på. Jag gav allt! Jag svettades! Jag var grym! Jag var imponerande! JAG TRÄNADE! Nu skall vi avsluta säger Lise med att du skall få stå i planka på ena armen och nästa så skall du få ta detta stora rep och svaja det vågrätt höger och vänster och höger i 45 min och göra det på båda sidorna. Det slutade med att jag utvecklade nog en svår social fobi av tjocka snören som lär väl ta ett år av KBT innan den lugnar sig. Herregud! Och detta finns på film. Lise, om ett år kommer du tjäna miljoner på dina filmer. Lås in din mobil i ett bankfack! Men nu kommer dagens träningspass mest intressanta inslag. Min äskande Adam som så tålmodigt sitter ner och tittar, lyssnar och betraktar säger till Lise, ”får jag försöka!” Ja men självklart svarade Lise. Hon visar Adam. Jag ligger på golvet och funderar om det är ok att sova över på SATS, exakt den plats jag s.k. vilar på..?! Jag sneglar och ser 6 åriga Adam göra exakt samma sak som mig med en stor skillnad. Han gör det perfekt! Perfekt teknik, perfekt fokus med en sådan fin mittlinje så Vintergatans mittlinje var som en svag länk jämförelsevis av hans mittlinje när HAN utförde denna träning. Ni kan själva se bilden och jämföra och förstå att ”bygga självförtroende för jag göra en annan dag…”

Vi sade hej då för idag. Adam ville ha sushi. Vi kom hem, pratade, åt sushi och det var en ansträngning att få upp de blytunga pinnarna till munnen.  Då började det strömma in bilder från härliga Lise där hon hade analyserat ”passet” och skrivet texter till bilderna och analysen… Herregud, kunde inte sitta på stolen. Skrattade så hjärtligt så tårar sprutade. Det slutade med att Adam och jag i stort sett skrattade oss till sömn… Ni kan själva beskåda ”skådespelet” där ni kan analysera mina push upp och jag citerar Lise, ”du kan se när du går ner mot golvet så ser det ut att du vill hångla lite med golvet?”Och så fortsatte hon, ”nej, där tog det abrupt slut med en kollaps!” Herregud vilken början!

Somnade med en dödstrött kropp men skarpt lyckligt sinne. Vaknade med en ännu tröttare kropp men ett desto ännu lyckligare sinne. En lång härlig arbetsdag väntade. Och ett nytt pass med Lise. Nu var det min tur att vara sen, men jag var 30 min sen för jag delade alla parkeringar i Göteborg med alla besökare på Göteborgs Kulturkalas. Nu blev det helt underbart! Nu visade Lise varför hon har tusentals följare på hennes blogg, Instagram, FB mm.

Hennes oerhörda blick, hennes intuitiva känsla, henne finstilta förståelse för ”otrygghetszonen”. Hennes enorma känsla för hur vi skall träna upp hjärnan genom varje muskelcells minne visade sig helt enastående. Av naturliga själv så kan jag biomekanik. Jag vet hur varje muskel går, heter, fäster, varje nerv påverkan, bindvävsstråk, varje kärl och ledfunktion med ligamentets upphänge. Jag förstår mekanikerna att träna upp hjärnans centra, skapa inspiration, vilja, rädsla, trygghet. Jag har förståelse för passionen i hjärtat. Och hur allt detta samverkar. Hennes lektion, hennes förklaringsmodeller, henne djupare förståelse, hennes kunskapsbank, hennes intuitiva möjlighet att lyssna på klientens inre röst. Hennes förståelse för att bygga upp allt på sikt och hennes inbyggda, automatiska förståelse för mittlinje är helt outstanding!

Vilken naturbegåvning och jag förstår varför jag intuitivt valde henne för detta ändamål. Men jag har sagt till henne, du borde skriva ett kapitel tillsammans med mig i framtids bok som jag med andra skriver. Vill ni ha någon bortom det vanliga så är hon personen att kontakta men Lise Korsedahl kom ihåg att vi har ett kontrakt for Life! . Sitter nu på tåget med ett par viktig möten idag och känner endast i min värkande lyckliga kropp. TACK UNIVERSUM FÖR LISE KORSEDAHL…

Ps. Men jag lyckades på andra passet med Lises fokus, stöd balansera på en stor ”tennisboll” i över tre minuter. Det finns hopp! 

I ljus!
Jörgen Tranberg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s