Singel i en storstad

Jag kom precis nyss att tänka på en kvinna jag träffade förra veckan som jag hade ett litet samtal med:

Kvinnan: Är inte din man här? (vi var på en fest får jag lägga till)

Lise: Nej jag varken gift eller i någon realtion.

Kvinnan: (tittar på mig med stora ögon och ser lite chockad ut)  Men Lise, .. du vet om att det finns någon för alla va?! Du har väl hört talas om internetdejting?? Kan du inte lägga in en profil där? Jag känner många som som inte vågar ”ragga” eller som inte springer på krogen längre och dem har hittat sina partners på internet!!! Du vet om att du inte behöver vara ensam om du inte vill!

Lise: (Jag sitter först och försöker hålla mig för skratt – reflekterar en kort sekund över hur lite hon känner mig) och säger ”..men jag har ju SJÄLV valt att leva som singel så det är inte synd om mig!

Kvinnan: men stackars dig, det är ensamt i storstan, här på landet vet man att tar det slut i en relation tar det med stor sannolikhet slut i en annan och då kanske några av dessa i dessa två relationer hittar varandra! .. det är nog säkert annorlunda i Stockholm och Göteborg!

Lise: (konstaterar där och då att något ”lantligt liv” är inget för mig!) jag lutar mig sedan över bordet mot kvinnan och säger:  Jag sa jag var singel…. inte ensam 😉

… sen började hon prata om annat… *ler*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s